sl
Programi

Donacije

Podarite del svoje dohodnine našemu inštitutu.

Oddajte izjavo

Podpora družinam v konfliktnih situacijah

Družina je lepa na sliki. Naj bo lepa tudi v življenju.

Ste se pravkar ločili in se vaš otrok počuti krivega? »Starši so dobri, v redu ljudje. Če se ločujejo, je to zato, ker sem jaz slab«, tako razmišlja in čuti otrok. Ga razumete, imate potrebno znanje, da ga razumete?

Kako po ločitvi obvladujete čustva, ste užaljeni, prizadeti, hrepenite po maščevanju? V dobro otroka, nikar!

Vaša žena je pravkar podedovala večjo vsoto denarja. Dediščino zavrne ali pa denar sprejme in z njim razmetava. Veste zakaj? V primarni družini ji je bilo tako težko, da z denarjem noče imeti nič… Kaj storiti?

V vaši primarni družini je bilo težko živeti, četudi sta se oče in mati dobro razumela, celo preveč! Bila sta dovolj drug drugemu, se medsebojno občudovala, za vas ni bilo prostora med njima. Počutili ste se kot nepotreben privesek. To vam je strlo samozavest.

Mati vam je naklonila ljubezen, če ste bili bolni. Tudi danes ob ženi se počutite »bolni«. Zakaj?

Trdo delate. Imate drugačno predstavo o naklonjenosti, kajti pri vas doma ste bili zmeraj v finančni stiski. Svojo družino bom obvaroval revščine. Zato delate in delate. Žena pa misli, da je nimate radi. Kaj zdaj?

V programu boste dobili odgovore na ta in druga vaša vprašanja.

Cilji in namen: boljše sporazumevanje, boljše spoprijemanje s težavami, boljše življenje za vas in člane družine, boljše soočanje s spremembami, življenjskimi prehodi.

Metoda dela: V skupini bo tekla razprava, spoznali boste, kaj vse se dogaja drugim in kako rešujejo družinske zagate. Vaše situacije in vprašanja bo mentor/ica umestila v teorije za širše in poglobljeno razumevanje.

Program se izvaja enkrat tedensko po tri pedagoške ure skupaj ter poteka v osmih zaporednih tedenskih srečanjih. Izvedba delavnic v letu 2024 po dogovoru.

Če želite izvedeti več, smo vam za informacije na voljo, od ponedeljka do petka med 7 in 15 uro, na telefonu 040 200 030 in na e-poštnem naslovu prelomi@siol.net.